Petković obišao Sofronijevića: Metak koji je primio namenjen je svim Srbima na KiM

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, obišao je danas i razgovarao u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem iz Zvečana koji je ranjen tokom akcije Kosovske policije, tj, upada Specijalnih jedinica na Sever Kosova.

Sofronijević je nakon operacije u KBC Kosovska Mitrovica nedavno prebačen na dalju dijagnostiku u Urgentni centar u Beogradu.

Direktor Urgentnog centra, dr Marko Ercegovac, danas kaže da je Sofronijević sada stabilnog zdravstvenog stanja.

„Pacijent je stabilnog stanja što je najvažnije, nema znake infekcije, njegov oporavak ide dobrim tokom i nadamo se da će u skorije vreme da se vrati svojoj kući i da nastavi sa rehabilitacijom. Nema komplikacija koje bi bile vitalne i to je najvažnije, a vreme će pokazati njegov pun oporavak“, istakao je dr Ercegovac.

Petković je tokom obilaska Sofonijevića još jednom istakao da je metak koji je Srećko primio bio „namenjen čitavom srpskom narodu na severu Kosova i Metohije“.

„Zato s pravom mogu da kažem da je Sofronijević simbol stradanja srpskog naroda od svog terora koji doživljava od strane Prištine i Aljbina Kurtija. Ono što je poseban utisak jesu i reči Srećka Sofronijevića da njega ne bole njegove rane, već da ga boli teror koji se svakodnevno od strane Prištine vrši nad našim narodom, kako južno tako i severno od Ibra. Srećko Sofronijević je hrabar čovek, otac dvoje dece i pogođen je ispred svoje kuće u Rudaru, samo zbog toga što nosi srpsko ime i prezime“, poručio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM, ujedno danas poručuje da ovako nešto ne sme da se ponovi, a da u rane Sofronijevića treba „dobro da zagleda“, kako je kazao, onaj deo međunarodne zajednice koji je podržao poslednju akciju na Severu.

„Ono što želim ovom prilikom da poručim je da se dobro zagleda u rane Srećka Sofronijevića i onaj deo međunarodne zajednice koji je podržao Aljbina Kurija u njegovoj suludoj nameri da osvaja sever i vrši teror i puca na Srbe na severu KiM. Ovako nešto nikada više ne sme da se ponovi. Junačke rane Srećka Sofronijevića govore o tome koliko je srpski narod žrtva na KiM, ali govore i o tome koliko je odlučan naš narod na KiM da pobedi život“, istakao je Petković.

Sofronijeviću je preneo i pozdrave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji se, kako Petković kaže, svakodnevno interesuje za Srećkovo zdravstveno stanje.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi, da je Sofronijević tokom razgovora sa Petkovićem posebno želeo da zahvali državi Srbiji i njenom predsedniku, kao i Kancelariji za KiM, osoblju Urgentnog centra i KBC u Kosovskoj Mitrovici, ali i narodu na KiM koji je sve vreme, kaže, bio uz njega.

„Želim posebno da zahvalim mojoj braći sa severa koji su uz mene sve vreme da prebrodim ovu muku. Daj Bože da se ovo nijednom Srbinu više ne desi, ne daj Bože deci, jer kada su upali kod nas nisu mislili ni na decu ni na stare, ni na mlade. Želim da moji sin i ćerka, Savo i Ana mogu normalno, kao i sva druga deca da se igraju sa vršnjacima kada izađu iz kuće, a ne da strahuju od metka. Mi smo nažalost na takav život navikli, ali naša deca nisu – da naši ljudi žive bezbedni, gde god da su i južno i severno od Ibra. Živela Srbija“, istakao je Sofronijević, prenosi ova Kancelarija.

Ranjenog Srećka Sofronijevića juče je obišao i ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar.

Sofronijević je ranjen prošle sedmice, tokom akcije specijalnih policijskih jedinica na Severu. Iako je kosovski ministar unutrašnjih poslova tokom nemira prošle nedelje naveo da tek treba da se utvrdi sa koje strane je metak došao, prema svedočenjima više meštana, uključujući i nezvanična svedočenja za naš portal, on nije bio učesnik u protestima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.