Petković o incidentu u ZP: Izazvala ga petorica pijanih provokatora, poslala ih opozicija, pomagali Kurtiju

FOTO: KoSSev

Skandiranje grupe Kolašinaca protiv Petkovića i čelnika Srpske liste uoči Božića u Zubinom Potoku za direktora Kancelarije za KiM je incident koji su napravila „petorica pijanih provokatora“ i koje je poslala opozicija u Srbiji. Kaže da su ovaj događaj, ali i nedavni protest u Mitrovici, imali za cilj da pomognu Aljbinu Kurtiju da „zataška ranjavanje srpske dece u Štrpcu“.

Incident u Zubinom Potoku dogodio se tokom osvešćenja i nalaganja badnjaka, kod crkve Sv. Trojice, gde je i direktor Kancelarije za KiM sa čelnicima Srpske liste proveo Badnje veče.

Tada je grupa Kolašinaca nekoliko minuta skandirala protiv ovih zvaničnika, optuživši ih za izdaju i urušenu bezbednost, pre svega zbog prisustva kosovskih specijalaca. Čelnici Srpske liste su tokom incidenta okružili Petkovića i bez reakcije slušali uvrede, dok su sveštenici na čelu sa Vladikom, bezuspešno pokušavali da umire revoltirane građane.

Srpski državni vrh se sve do sada nije oglašavao u vezi sa ovim incidentom.

Četiri dana kasnije, Petković je o događajima u Zubinom Potoku govorio u studiju TV Happy.

Tvrdi da je to bio jedan „potpuno marginalni incident“, koji su izavala „petorica pijanih provokatora“, te da im je bio cilj da prekinu molitvu i na „najpogrdniji način vređaju državu Srbiju, vladiku Teodosija i mene“.

Kaže da je nalaganju badnjaka prisustvovalo više od 500 lјudi i da su „petorica prokovatora pokušala da unište sve to“.

„Osuđuje ih ceo Zubin Potok, time što su uradili pokazali su šta misle o sebi, s obzirom na to da su u porti crkve na Badnje veče tako reagovali“, rekao je Petković.

On tvrdi i da je „sve odćutao mirno i dostojanstveno, jer nije želeo da da prostora Kurtiju da u njihovim medijima to bude glavna vest kako bi sakrili pucanje na Stefana i Miloša“.

Upitao je“ kakav čovek neko treba da bude da šalјete provokatora da napada vladiku, da prekida molitvu kada su ranjavana srpska deca samo da to Kurtiju bude glavna vest“.

Potom je i kazao da iza „te petorice“, ali i nedavnog mitinga u Kosovskoj Mitrivici protiv politike i postupaka Srpske liste i srpskog predsednika stoje Dveri, Vuk Jeremić i „druge desničarske jedinice“.

„Te ljude su poslali isti oni iz opozicije koji su organizovali kontramiting u Kosovskoj Mitrovici na kome su se okupila 43 čoveka spremna da Alјbinu Krutiju daju materijal za vesti kojim bi dodatno napadao Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, a posebno da bi sakrio vest o pucanju na srpsku decu iz sela Gotovuša“, tvrdi Petković.

Petković tvrdi i da je većina učesnika protesta u Kosovskoj Mitrovici bila iz centralne Srbije.

On se ujedno osvrnuo i na protest koji je održan u Štrpcu zbog ranjavanja dečaka i mladića, istovremeno kada i protest u Kosovskoj Mitrovici.

Kaže da su „provokatori“ svojim delovanjem „dali materijal Kurtiju kako bi prikrio činjenicu da je narod uz predsednika Vučića i da je u Štrpcu na veličanstvenom protestu bilio 7.000 lјudi koji su želeli da se zaustavi progon Srba i pucanje u srpsku decu“.

„U Štrpcu je bilo 7.000 lјudi, 500 lјudi u Zubinom Potoku, i sve to pokazuje da je narod uz Srbiju, a onih koji se busaju u grudi na KiM da bi dobili političke poene gotovo i da nema“, rekao je Petković.

Naglasio je da oni koji to rade, „rade za Kurtija“.

„Kako bi Kurti takve incidente i događaje koristio za svoje medije da napada državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića“.

On precizira da su Srbi na Kosovu već dugo „glineni golubovi pre svega zbog srbomrzačke politike Kurtija koji čine sve da protera Srbe sa Kosova“.

Pročitajte još:

 

(VIDEO)Incident na nalaganju Badnjaka u ZP, meštani vikali na Petkovića i Srpsku listuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.