Petković još jednom pozvao Srbe da glasaju za SL i Radu Trajković „pošalju u političku penziju“

Petar Petković
FOTO: KoSSev

„Dok se Srbi na KiM-u pod snažnim pritiscima bore za svoj opstanak i ostanak u južnoj srpskoj pokrajini, Rada Trajković više ni ne krije da svoje favorite ima isključivo među albanskim partijama i da za njih otvoreno radi“, reakcija je direktora Kancelarije za KiM na najavu moguće koalicije građanske inicijative, čiji je Trajković član, sa Samoopredeljenjem.

Nazvavši je „Đilasovom saradnicom“, Petković je poručio da se Trajković vodi „isključivo vlastitim političkim ćarom i golim interesom“, te da je upravo zbog toga „pre kraja izbora najavila koaliciju sa Aljbinom Kurtijem“.

„Svojim degutantnim pohvalama na račun Kurtija, Trajkovićeva se nedvosmisleno ponudila za saradnju čoveku koji zagovara stvaranje projekta ‘Velike Albanije'“, poručio je Petković.

Podsetivši na nedavni incident u Kosovskoj Mitrovici kada je lider LVV sa Vjosom Osmani boravio na Severu Kosova, a čija je poseta bila propraćena psovkama okupljenih Srba, Petković ocenjuje i da Radi Trajković „nije zasmetalo ni što je Kurti s naoružanim pripadnicima UČK upao na sever pokrajine da provocira incidente pred golorukim narodom“.

„Ne, za nju su istinski i osvedočeni čuvari srpskog naroda i srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji oličeni u Srpskoj listi najveći problem, jer predstavljaju branu velikoalbanskom projektu i pogromu Srba sa ovih prostora“, smatra Petković

Upravo zbog toga, kako kaže, poziva Srbe da „još snažnije i glasnije“ podrže Srpsku listu na ovim izborima i sebi osiguraju bolju budućnost, a da, ujedno, „ovakve političke pojave jednom za svagda pošalju u političku penziju“.

„Srbima na Kosovu i Metohiji su potrebni snažni politički zastupnici i brana pred prištinskim institucijama, a ne oni koji su spremni na svakojake ustupke zarad ličnog benefita“, zaključio je Petković.

Šta je Rada Trajković prethodno poručila, čitajte i gledajte u posebnoj vesti.

Detaljnije o kampanji pred kosovske vanredne parlamentarne izbore pratite na našoj tematskoj straniciPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.