Peticija za ujedinjenje Mitrovice, iako na dnevnom redu, nije dostavljena skupštinskom odboru

Most na Ibru Kosovska Mitrovica zima
Foto : Kossev

Iako je razmatranje peticije o ujedinjenju Mitrovice bilo na današnjem dnevnom redu Odbora za ljudska prava, rodnu ravnopravnost, nestala lica i peticije Skupštine Kosova, predsedavajuća ovog odbora, Duda Balje izjavila je da ova peticija još uvek nije stigla do ovog odbora, prenosi Gazeta Express.

Balje je izjavila da odluku o ovom pitanju moraju da donesu predsedništvo skupštine i vlada.

Poslanica AAK, Teuta Hadžiu kritikovala je institucije, uključujući i predsednika svoje stranke, Ramuša Haradinaja zaključujući da se „igraju sa osećanjima građana“, ne uzimajući za ozbiljno ovu peticiju, koju je potpisalo 16 000 građana.

Hadžiu je rekla da ova peticija treba da bude razmatrana na ovom odboru.

Prema njenom mišljenju, upravo ovom „skupštinskom telu“ peticija za ujedinjenje Mitrovice bi trebalo da bude dostavljena, ali da to još uvek nije učinjeno, prenosi Gazeta Express.

Poslanik Samoopredeljenja Šemsi Sulja izjavio je da je ova parlamentarna grupa dobila kopiju peticije Južne Mitrovice.

AAK i PDK kritikovali su gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija, zato što je poslao kopiju peticije samo poslaničkoj grupi Samoopredeljenja ali ne i ostalim parlamentarnim grupama.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.