Pet radnika pritvorske jedinice i zdravstveni radnik inficirani koronavirusom

Dubrava zatvor
Ilustracija/FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Pet radnika popravne službe i zdravstveni radnik pritvorske jedinice u Mitrovici, inficirani su koronavirusom, prenosi Express.

Vest je za Gazeta Express potvrdio portparol Kosovske popravne službe, Fljorent Gaši (Florent Gashi).

Gaši je rekao da je od 13. marta do 6. aprila, u korektivnim institucijama i onim pritvorskim primljeno ukupno 67 lica koja su odmah poslata u karantin na 14 dana.

„Tokom tog vremenskog perioda, koronavirusom nije inficiran nijedan zatvorenik, dok je inficirano pet službenika (korektivne ustanove) i jedan zdravstveni radnik, a isti su radnici Pritvornog Centra Mitrovica“, kaže se u odgovoru KSK-a.

„Vredi napomenuti da, na osnovu operativnog plana ‘Koronavirus’, kako bi se sprečilo širenje virusa, obavlja se lekarski pregled svake mlade osobe primljene u kazneno-popravnu ustanovu, da bi zatim, nakon četrnaestodnevne faze karantina, nastavili sa redovnim smeštajem“, reklao je Gaši za Express.

KoSSev: Među zaraženima zvaničnik ministarstva zdravlja

Među zaraženima koronavirusom je i zvaničnik kosovskog ministarstva zdravlja, potvrdio je juče portparol ovog ministarstva, Faik Hoti.

„Možemo da potvrdimo da je test zvaničnika Ministarstva zdravlja juče bio pozitivan. Trenutno nije u ministarstvu a ljudi koji su bili u kontaktu s njim takođe su testirani i sada čekamo rezultate“, prenosi Gazeta Express.


Kasno sinoć Nacionalni institut za javno zdravlje objavio je da je potvrđeno još 19 novih slučajeva koronavirusa. Do sada je izlečeno 30 osoba, dok je pet osoba preminulo usled posledica ovog virusa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.