Dimitrijević: Direktori i članovi PO Peć donirali novac za pomoć svojim građanima


Predsednik i članovi Privremenog organa u Goraždevcu i direktori škola i Doma zdravlja, donirali su sopstvena sredstva kako bi obezbedili kupovinu prehrambenih paketa za 45 najugroženijih porodica i izvršili dezinfekciju ulica u Goraždevcu, piše Radio Goraždevac.

„Mi kao Privremeni organ i Krizni štab mi smo sve ovo organizovali iz sopstvenih sredstava, oko 45 paketa koje smo sami donirali, ja kao predsednik i moji članovi, kako bi pomogli onim ljudima koji to ne mogu da kupe i da izlaze iz svojih kuća. Već danas kreće akcija da se podeli brašno i higijenski i prehrambeni paketi. Mogu da kažem da smo pored toga podelili oko 550 rukavica i zaštitnih maski. To smo sve mi kao Privremeni organ donirali iz sopstvenih sredstava“, kazao je predsednik Privremenog organa za opštinu Peć, Miloš Dimitrijević za Radio Goraždevac.

Novčana sredstva su pored Privremenog organa izdvojili direktori škola i Doma zdravlja. Dimitrijević ističe da su im donacije u ovom pogledu izostale, za razliku od drugih sredina i institucija kao i da je njihova dužnost, pre svega, da vode računa o najugroženijim građanima.

„U drugim sredinama su svi donirali na neki način nešto, kod nas niko nije, mi nismo izostali i to smo uradili zbog naših građana, da im pomognemo onoliko koliko smo mi u mogućnosti“, zaključio je on.

Kada su lekovi u pitanju, veliku pomoć pružio je Dom zdravlja u Zubinom Potoku istakao je Dimitrijević i sada zahvaljujući njima, najpotrebniji lekovi stižu na vreme.

„Ovde su problem lekovi za hronične bolesnike i stare koji ne mogu lekove da odu da uzmu. Imamo 14 hroničnih bolesnika i bez lekova ne mogu. Pošto je Mitrovica pretrpana mi sada to završavamo preko Zubinog Potoka i zahvalni smo Domu zdravlja i direktorici u Zubinom Potoku, kao i predsedniku Srđanu Vuloviću, koji je izašao u susret ovom našem kraju da lekovi stižu na vreme“, kaže Dimitrijević.

Dimitrijević je podsetio da su u proteklom periodu podelili oko 550 zaštitnih maski i rukavica iz sopstvenih sredstava i da su na isti način organizovali i dezinfekciju ulica u Goraždevcu.

On se zahvalio svojim građanima koji od početka vanredne situacije volontiraju i pristižu u pomoć građanima.

„Želim da se zahvalim svim volonterima koji su ovih dana bili aktivni i posećivali ljude koji su nemoćni, kupovali im lekove, donosili su im namirnice i hleb“, kaže on.

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.