Penzionerka iz R. Srpske isplela kape i šalove deci iz sela Banje u Srbici

Foto: Odbor za pomoć Kosmet

Penzionerka Mlađenka Štaka iz Istočnog Novog Sarajeva u Republici Srpskoj, u susret hladnom zimskom periodu i praznicima, donirala je deci iz sela Banje u opštini Srbica, 36 kompleta kapa i šalova.

Ova humana penzionerka je od svoje skromne penzije kupovala materijal i sama isplela sve kape i šalove, koji su juče stigli i obradovali sve mališane iz osnovne škole Milun Jakšić u selu Banje, saopštili su iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

„Deca i porodice zahvalile su se Mlađenki i Odboru na ovom divnom poklonu koji ih je izuzetno obradovao, koji će rado nositi u predstojećoj zimi“, navodi Odbor.

Predsednik Odbora, Milorad Arlov, kazao je da pokloni samo pokazuju osećaj srpskog naroda iz Republike Srpske za srpsku decu sa KiM.

„Hvala Mlađenki u ime Odbora i u moje ime što je na ovako pažljiv i emotivan način obradovala mališane u selu Banje ispod Mokre Gore na Kosmetu. Humanost uvek nađe put i nema cenu. Nekad je ovakav poklon i topla pažnja veća nego planina, da dece i porodice na Kosovu i Metohiji znaju da nisu sami“, poručio je Arlov.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.