Penzioneri i korisnici socijale i dalje nisu u obavezi da se javljaju (kosovski sistem)

KoSSev Korona mitrovica
FOTO: KoSSev

Korisnici kosovskih penzija i socijalnih davanja i dalje ne moraju da se javljaju Kancelarijama uprava radi potvrde identiteta, obnavljanja dokumenata i nastavka primanja novca.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa i očuvanja zdravlja građana, ova odluka doneta je u skladu sa svim ostalim novim anti-kovid merama, koje je ove nedelje donela kosovska vlada.

U saopštenju se navodi, da je vlada naložila kosovskom ministarstvu finansija da ovu odluku sprovede.

„Nalaže se Ministarstvu finansija, rada i transfera da izuzme sve korisnike socijalnih i penzijskih šema kojima upravlja MFPT od redovnog podnošenja relevantnim kancelarijama radi evidentiranja, u skladu sa relevantnim zakonima“, navodi se u 25. stavci među novim merama.

Podsetimo, ministarstvo rada je prethodno aprila produžilo rok za obavezu javljanja penzionera i korisnika socijala, takođe zbog pandemije kovid-19, a kako bi se izbegle gužve na šalterima.

Sve o novim merama kosovske vlade koje će na snagu stupiti u ponedeljak, 6. decembra, pročitajte u posebnoj vesti: 

Nove mere: Za ulazak na Kosovo od 3. januara po dve doze vakcine, do tada uz dva dokazaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.