Peć: Ponovo kamenovana kuća Rumene Ljubić

Rumena
FOTO: Radio Goraždevac

Kuća Rumene Ljubić, jedine srpkinje u centru Peći kamenovana je ponovo sinoć, potvrdio je za Radio Goraždevac predsednik Privremenog organa za Peć, Miloš Dimitrijević.

Dimitrijević je rekao da je polomljeno još nekoliko prozora na kući, kao i da će nastalu štetu platiti Privremeni organ i Kancelarija za Kosovo i Metohiju. On je rekao da je slučaj prijavljen policiji.

Iz regionalne direkcije Kosovske policije danas nisu odgovorili na upite i pozive Radio Goraždevca do objavljivanja ove vesti.

Ovo je drugi put u protekla 24 sata da kuća profesorke u penziji Rumene Ljubić bude kamenovana.

U Peći je nekada živelo 20.000 Srba, a danas, uz porodicu pravoslavnog sveštenika, u samom centru grada živi samo jedna baka – Rumena Ljubić.

Ova nekadašnja učiteljica i profesorka srpskog jezika, penzionerka, koja u devedesetoj godini stoički odoleva nedaćama, živi sama u očuvanoj porodičnoj kući u centru grada.

Nju povremeno obilazi pravoslavni sveštenik koji živi nedaleko od njene kuće, kao i Srbi iz Goraždevca. Prema njenim rečima ništa joj ne pada teško kao samoća.

Pogledajte prilog koji je produkcija Radio Goraždevca snimila u februaru 2020. godine.

Radio Goraždevac

Pročitajte još:

Kamenovana kuća Rumene Ljubić, jedine Srpkinje u centru PećiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.