Kamenovana kuća Rumene Ljubić, jedine Srpkinje u centru Peći

Foto: Radio Goraždevac

Kuća jedine Srpkinje koja živi u centru Peći, učiteljice u penziji, kamenovana je juče u popodnevnim satima, saznaje Radio Goraždevac.

Na kući je pričinjena materijalna šteta a slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji.

Iz regionalne direkcije policije za Radio Goraždevac je potvrđeno da se incident dogodio i da je okarakterisan kao napad i oštećenje imovine.

„Dana 12.10.2021. godine, u policijskoj stanici u Peći, pojavila se podnositeljka žalbe Rumena Ljubić, iz Peći, koja je prijavila da su nepoznate osobe kamenovale njenu kuću i da sa iste oštetile neke prozore na kući, koja se nalazi na adresi Rr. „Esat Berlajolli“ u Peći“, navodi se u informaciji Regionalne direkcije policije koja je dostavljena ovom mediju.

„Istražitelji Policijske stanice u Peći, odmah su izašli na lice mesta, izvršen je uviđaj, dok podnosilac žalbe (Rumena Ljubić) nije dala izjavu, već je odložila za sledeći dan. O slučaju je obavešten državni tužilac, koji ga je okarakterisao kao „uništavanje ili oštećenje imovine“, precizira se u saopštenju.

Policija je navela da intenzivno radi na privođenju osumnjičenih u vezi sa slučajem.

Radio Goraždevac

KoSSev: Gospođa Rumena Ljubić često je i ranije bila meta kamenovanja, a mnogo puta susrela se i sa pokušajima pljačke njene imovine. Krali su joj drva, punili peskom cevi i ostalo.

Priču o nekadašnjoj učiteljici i profesorici srpskog jezika, koja u svojim devesetim godinama sama živi u Peći, pročitajte ovde.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.