Peć: Optužnica zbog zloupotrebe službenog položaja tokom izbora

Zbog zloupotrebe službenog položaja tokom izbora, Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo je danas optužnicu uz sporazum o priznanju krivice protiv jednog lica. 

Prema navodima iz optužnice, L.A. se, prenose mediji u Prištini – tereti da je na dan izbora, u Osnovnoj školi "Asdreni" u Peći, kao funkcioner i koordinator posmatrača jedne od političkih stranaka koja je učestvovala na izborima – zloupotrebio svoj položaj ili ovlašćenja i savetovao birače da glasaju u korist političkog subjekta koji on predstavlja. On je, javljaju dalje kosovski mediji, svedoku N.M. dao kopiju glasačkog lista sa zaokruženim brojem kandidata za kojeg treba da glasa.

Kosovska policija ga je, nakon toga, privela, a u njegovoj torbi pronađeno je još šest kopija nepopunjenih glasačkih listića.

Podsetimo, dva dana nakon kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora, podignute su optužnice protiv tri lica zbog narušavanja volje birača, uništavanja izbornog materijala i pretnji jednom od kandidata. Takođe, tokom izbornog dana privedeno je osam lica i otvoreno osam slučajeva. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.