"Srbi za Srbe" i "Majka devet Jugovića": Pomoć za 13 porodica na KiM-u

Pedeset i pet koza i jarića dodeljeno je socijalno-ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji. Pomoć za trinaest porodica realizovana je u okviru poslednje zajedničke akcije humanitarne organizacije iz Beograda "Srbi za Srbe" i organizacije "Majka devet Jugovića" pri Eparhiji raško-prizrenskoj.

Porodice koje su dobile koze su, kako je danas saopšteno iz organizacije Majka devet Jugovića, Stojanovići i Đekići iz Gračanice, zatim porodica Denić iz Gornjeg Kusca i Dejan Živić iz Boljevca. Takođe, životinje su stigle i u domaćinstva Novice i Gorana Mitića iz Odevca, porodice Simić iz Pasjana, Stojković iz Zebinca, Tanasijević iz Štrpca, kao i porodice Dalibora Kostadinovića iz Korminjana i Svete Manitaševića iz Velike Hoče.

Koze i jarići su otkpuljeni sa farme organizacije Majka devet Jugovića, a isti novac je uložen u proširenje štale za krave u okviru njhove farme krava. 
  
Iz organizacije koja rukovodi narodnim kuhinjama na KiM-u zahvaljuju se organizaciji Srbi za Srbe, koja je svojim delovanjem na Kosovu i Metohiji, kako ocenjuju, olakšala život mnogim porodicama.

Krajem  marta, trima porodicama dodeljene su koze i jarići, a tada su one kupljene zahvaljujući pomoći zaposlenima u Institutu za fiziku u Beogradu i stanara jedne beogradske zgrade.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.