"PDK traži da zamenik gradonačelnika Klokota bude smenjen, nakon izjave da je Haradinaj ubijao i kidnapovao ljude"

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog, jučerašnje izdanje)Zamenik gradonačelnika Klokota, Miloš Stojković, rekao je u TV emisiji emitovanoj tokom prošle nedelje u Srbiji da je bivši premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, ubijao i kidnapovao ljude tokom rata na Kosovu.

Sve što je Stojković rekao protiv lidera opozicione stranke AAK, Ramuša Haradinaja, koji je trenutno u Francuskoj, nakon što je uhapšen od strane vlasti po nalogu Srbije, Demokratska partija Kosova ocenjuje kao neosnovano i izjavu koja podstiče na mržnju.

PDK u saopštenju traži da Stojković bude smenjen.

"Opštinski funkcioner Klokota je izjavio da je Ramuš Haradinaj, navodno, počinio zločine protiv više od 200 srpskih civila za vreme rata na Kosovu, da je ubijao i kidnapovao ljude, a njegov zahtev da Haradinaj treba da bude izručen Srbiji kako bi se suočio sa optužbama za ratne zločine zaslužuje osudu i treba preduzeti mere protiv njega," navedeno je u saopštenju. 

PDK smatra da su ove izjave politički motivisane i da podstiču međuetnički sukob u Klokotu.

"Svi znamo da je rat Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) bio pravedan i čist, dok je Ramuš Haradinaj bio dva puta oslobođen u Haškom tribunalu za ratne zločine," dodaje se u saopštenju.

PDK je pozvao gradonačelnika Klokota, Srećka Spasića, da odmah smeni svog zamenika, Miloša Stojkovića.

Oni su, takođe, zatražili od institucija vladavine prava na Kosovu da se ozbiljno pozabave izazivajućim i neosnovanim izjavama.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.