PDK se priprema za vanredne izbore

Izvor: Bošnjak (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Nakon stvaranja opozicionog bloka predsjednik Demokratske Partije Kosova, ujedno i premijer Hashim Thaçi je pokušao sa mirnim upravljanjem post-izbornog procesa, ne želeći da se na političkoj sceni još više diže tenzija.

Na prvoj sjednici Vlade nakon izbora, on je pohvalio izborni proces i pobjedu PDK-a, i naglasio da će svoje naredne korake bazirati na pravnim osnovama.

Takođe je primjetno da je nastavio sa svojim rutinskim poslovima i da je u posljednje vrijeme bio u kontaktu sa narodom preko društvenih mreža.

Međutim, izvori blisku premijeru su u izjavi za portal Telegrafi naveli da je Hashim Thaçi posjećivao strukture svoje partije i zatražio od njih da se ugledaju na prethodni izborni proces i da svake minute budu spremni i za vanredne izbore u jesen, ako bude bilo potrebno.

Premijer konstantno radi na terenu i ako se bude ponovo išlo na izbore on će biti spreman. Takođe, za razliku od ostalog političkog osoblja koji je otišao na more, vrlo blisko osoblje premijera radi analize nacionalnih izbora.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.