Modni spektakl u Kosovskoj Mitrovici

U organizaciji modno marketinške agencije Prezent marketing održan je prvi deo Festivala mode i modnog dizajna u Kosovskoj Mitrovici.

Na revijama svoje modele su prikazali Marija Šabić, Marija Jaramazović i mladi dizajner iz Kosovske Mitrovice, Đorđe Baščarević.

Jedna od poznatih srpskih kreatorki, Marija Šabić predstavila je kolekciju haljina za dame istančenog ukusa i stila.

„Večeras sam predstavila kolekciju „Urban wedding time“, a namenjena je damama koje imaju malo drugačiji način razmišljanja kada je u pitanju najvažniji dan u njihovim životima. Ova kolekcija namenjena je i  kumama koje na venčanju žele da imaju haljinu koja će odgovarati njihovom ukusu, njihovom telu i koja će sadržati poruku koju one žele da pošalju drugima,“ rekla je Marija Šabović.

Direktorka Serbian Washion Week-a (SFW), Svetlana Horvat, rekla je da će SFW ubuduće podržavati ovakve modne manifestacije na Kosovu i Metohiji i ukazala na beneficje koje će naši predstavnici imati.

„Na Serbian Fashion Week-u imamo konkurse na koje se tokom cele godine mogu prijavljivati svi dizajneri, a komisija bira ko će od njih predstaviti svoje modele. Kada su u pitanju dizajneri, umetnici i modeli sa Kosova i Metohije ovo za njih ne važi i oni imaju pravo da direktno učestvuju na srpskoj nedelji mode. Ja sam evo već u toku ovog dana na kastingu Marije Šabić odabrala osam manekenki, koje će se za tri meseca predstaviti na Serbian Fashion Week-u,“ istakla je Horvat.

Dvadesetdvogodošnji dizajner iz Kosovske Mitrovice, Đorđe Baščarević predstavio je deo svoje zimske kolekcije.

„Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da budem deo ove manifestacije, a večeras sam predstavio prvi deo svoje zimske kolekcije ispirisane srpskom tradicijom „Uspomene“. Kolekcija je eklektična ima više stilova i primesa, a trudio sam se da kolekcija bude prepoznatljiva po etno motivima,“ kazao je Đorđe Baščarević.

Aktuelna misica Srbije, Milica Vukliš, smatra da o ljudima na Kosovu i Metohiji postoji mnoštvo predrasuda.  

„Moram da priznam da su ljudi ovde mnogo prijatniji i druželjubiviji nego u Beogradu i zaista sam srećna što sam večeras ovde. Obzirom da sam na Kosovu i Metohiji po prvi put nisam imala strah da dođem, a koliko sam uspela za ovo vreme da vidim ovde je jako mirno i nije kao što se priča,“ kazala je Milica Vukliš.

Prva revija koja je održana bila je revija modno marketinške agencije "Prezent marketing," čiji su mali manekeni predstavili kreacije modne kuće „Stig“ iz Novog Pazara.

U okviru ove manifestacije održana je i izložba slika na temu „Umetnost i moda“ studenata Fakulteta umetnosti Prštinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetimo, Festival mode i modnog dizajna će biti završen sutra revijama Bate Spasojević i Nine Karlavaris. Na svečanoj ceremoniji završnice festivala biće uručene nagrade najboljim učesnicima i najboljoj manekenki.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.