PDK: Neetična bilo kakva diskusija o poziciji predsednika

Memlji Krasnići
FOTO: RTK2

Član predsedništva Demokratske partije Kosova (PDK), Memlji Krasnići (Memli Krasniqi), oglasio se nakon više izjava članova AAK, ali i lidera ove stranke, Ramuša Haradinaja, da će on najverovatnije biti kandidat za novog predsednika, poručivši da je bilo kakva diskusija o ovoj temi neetična, jer predsednik Kosova ima mandat za još sedam meseci.

„Proračuni stranaka vladajuće koalicije, sa zahtevom da izbegnu mogućnost parlamentarnih izbora naredne godine, pokazuju mnogo o jadnoj situaciji u kojoj su se našli, ali su i dokaz dubokog nepoverenja koje građani imaju prema njima“, naveo je Krasnići u objavi na Fejsbuku.

On je ocenio da svaka diskusija o mestu predsednika, koji ima pun mandat najmanje sedam meseci je neetična, štaviše, ako je deo ovih planova i pitanje potencijalnih optužnica Specijalnog suda.

Vladajućoj koaliciji poručuje da se „manje bave rečima, a više radom – jer do sada nisu uspeli da ispune ni minimum odgovornosti koju su preuzeli“.

Podcrtao je još jednom da je ova stranka svoje stavove i viziju iznela još 6. oktobra, te da se do sada ništa nije promenilo.

Poslanik PDK, Abeljard Tahiri oglasio se ujedno povodom najavljene kandidature Ramuša Haradinaja, rekavši da Kosovo ima predsednika do marta sledeće godine, ali i da ne veruje da je Haradinaj pravi izbor za ovu funciju.

Ujedno mu je savetovao da napusti politiku.

Podsetimo, lider AAK saopštio je juče da je već dobio poverenje svoje stranke da se kandiduje za predsednika, ukoliko se o tome bude razgovaralo, dok je potom više članova AAK javno izjavilo da će ga u tome podržati.

Sa druge strane, u istom danu je lider LDK, Isa Mustafa, izjavio da još uvek nema potreba da se vode razgovori o odabiru predsednika, ali i da će se o tome razgovarati ukoliko Specijalni sud podigne optužnicu protiv Hašima Tačija.

Pročitajte još:

Mustafa: Razgovaraću sa partnerima da nam se pridruži PDK; Haradinaj najavljuje kandidaturu za poziciju predsednika

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.