Pavlini iz Orahovca na dar klavir

Pavlina Radovanović
Foto: Manastir Dečani, Tviter

Nakon dresa i golmanskih rukavica crvenobelih, talentovana devojčica iz Orahovca dobila je još jedan poklon. Pavlina Radovanović će ubuduće na svom prvom klaviru uvežbavati note i akorde.

Klavir je za Pavlinu obezbeđen prilozima fonda Osmeh na dar, Viktora iz Londona, Dražena iz Hjustona, a učešće je uzeo i Manastir Visoki Dečani preko svog fonda. Celokupnu akciju inicirao je otac Isaije iz ovog manastira.

Pavlinina zahvalnost i radost zbog novog poklona mogu se najbolje videti u njenim pismima adresiranim ocu Isaiji.

Poručila mu je da svoj prvi klavir nikada neće zaboraviti ali i one koji su joj ga obezbedili.

Oca Isaija zamolila je da sačuva zahvalnicu koju mu je posvetila, zahvalila se na podršci i ljubavi, ali i obećala da će, kada poraste, pomoći njemu i ovom manastiru.

Pavlina već pohađa časove klavira. Nekoliko puta nedeljno preko Zoom platforme sa njom radi profesor, Nemanja Đorđević iz muzičke škole „Stevan Mokranjac“, iz Gračanice.

Pored profesora klavira, veliku podršku joj pruža i direktor ove škole, Andrija Jović, otkriva u razgovoru za KoSSev Pavlinina sestra Jovana.

Devojčica iz Orahovca ujedno je postala i član hora škole.

U međuvremenu je učestvovala i u online školi „Sava“, sa decom iz dijaspore kojima je pričala o Orahovcu, narodnoj nošnji, ali i otpevala nekoliko pesama, ponosno kaže Jovana.

Priča o Pavlini iz Orahovca proširila se Srbijom nakon nedavnog priloga o njenom emotivnom susretu sa golmanom Crvene Zvezde, Milanom BorjanomPavlina, koja i sama trenira fudbal i to kao golman, i voli da peva, napisala je svojevremeno pismo Borjanu koje je on čuvao u svom stanu, dok joj se nedavno ukazala prilika da dođe u Beograd kako bi upoznala svog idola.

Njena sestra ističe za KoSSev da im se od tada ljudi javljaju sa svih strana, pitaju za Pavlinu i i kažu da su oduševljeni njom.

U nastavku pogledajte i poslušajte kako Pavlina peva.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.