Održan finalni događaj „Tech Heroes“, odabrani timovi sa najboljim rešenjima

Tech Heroes
Foto: Tech Heroes, Fejsbuk

Više od 180 učesnika iz devet opština radilo je zajedno na dizajniranju rešenja koja će poboljšati život ljudi putem tehnologije. Finalni takmičarski događaj treće sezone „Tech Heroes“ završen je u četvrtak u Prištini i odabrana su tri najbolja tima.

Prvo mesto pripalo je timu pod rednim brojem 6 „Čuvari znanja“, drugo timu „CultKos“ i treće „Cov-Aid“.

Oni su u četvrtak na finalnom događaju Tech Heroes predstavali svoje projekte, odnosno rešenja koja su rezultat šestomesečnih aktivnosti.

Učesnici iz svih zajednica razvijali su rešenja za izazove iz svakodnevnog života, kako iz sfere obrazovanja, turizama, životne sredine, zdravlja, odgovora i oporavka od kovida, umetnosti i kulture, pa sve do osnaživanja mladih.

Tech Heroes inicijativu dizajnirala je i sprovela jCoders akademija u saradnji sa IOM-om i uz podršku britanske ambasade u Prištini.

Cilj inicijative je stvaranje mogućnosti da zajednice na Kosovu sarađuju na dizajniranju tehnoloških rešenja za poboljšanje društva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.