Patrijarh: Državnici da ne daju saglasnost na otuđenje KiM-a

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej apelovao je na državnike Srbije da nikada ne smeju da daju saglasnost na otuđenje Kosova i Metohije.

"Apelujemo na naše državnike da ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje Kosova i Metohije, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smeju dozvoliti," rekao je patrijarh za Radio-televiziju Srbije.

Ipak, Srpska pravoslavna crkva će se odazvati Vučićevom pozivu. 

N1/Beta/RTSKoSSev: Predsednik Srbije je u javnosti predstavio temu unutrašnji dijalog u vezi sa Kosovom i Metohijom. U dnevnom listu Blic 24. jula objavio je tekst "Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?", a za televiziju PINK  dao je istog dana intervju. Od tada, brojni su komentari i reakcije u vezi sa ovom političkom inicijativom. O tome više čitajte na našoj tematskoj stranici O inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o KiM-u. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.