Zvečan: Izgoreo automobil Dragiše Milovića, tvrdi da je požar podmetnut

Porodični auto marke "Opel  astra" poznatog lekara Dragiše Milovića zapaljen je noćas u ulici "Prote Stojana" u Zvečanu nešto posle tri časa. Informaciju nam je upravo potvrdio sam Dragiša Milović. Milovićev auto bio je parkiran uz još desetak vozila ispred tzv. Metalove zgrade, do dečjeg obdaništa – u kojoj Milović stanuje.

Da auto gori obavestio ga je komšija. Vatru su ugasili vatrogasci a kosovska policija je, prema Milovićevim rečima, obavila uviđaj.

Milović je u prvoj reakciji o mogućim motivima i počiniocima za KoSSev rekao sledeće:

"Moj utisak je da to sigurno nisu uradili Albanci i da, na žalost, i ovaj slučaj je jedna zona nesigurnosti gde se upućuju poruke straha i dalje prema ljudima. Ja mislim da je to politička poruka. Sumnjam da se neko osetio ugroženim pred lokalne izbore i da, možda, Dragiša Milović neće da se politički aktivira. To je iz te kuhinje ali i ovo govori u kakvim mi, obični građani, teškim i nesigurnim uslovima živimo. Pored mog vozila su i i ostala vozila. U blizini je obdanište, zgrade, moglo je da eksplodira i da neko strada."

U kosovskoj policiji do objavljivanja vesti nismo uspeli da dobijemo detalje o najnovijem slučaju požara na automobilu, kao ni potvrdu da je uviđaj obavljen, kako nam je Milović rekao. Komandir Kosovske policije za Sever Nenad Đurić nije mogao da potvrdi slučaj i da detalje, rekavši nam da će to učiniti "čim bude otišao u kancelariju".

"Ne znam još ništa o ovome. Rano je. Dajte mi da odem u kancelariju i javiću  se," rekao je.

Dragiša Milović je jedan od najpoznatijih lekara na Severu Kosova i Metohije. Bio je predsednik opštine Zvečan pre početka dijaloga u Briselu.

Pre dve nedelje automobil marke BMW zapaljen je "pod nepoznatim okolnostima" u Leposaviću, tada je saopštila Kosovska policija.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.