Pasjane: Prva beba u 2022. rođena na Božić

U porodilištu u Pasjanu prva beba ove godine – devojčica, rođena je na najradosniji hrišćanski praznik, Božić. Beba i majka su dobro i one su smeštene na odeljenju porodilišta.

Ovo je prva beba koja je ove godine rođena u porodilištu u Pasjanu, koje pokriva region Kosovskog Pomoravlja i koje od svog otvaranja, već dve godine zaredom obara rekorde po broju rođenih beba na godišnjem nivou, kaže za RTV Puls glavni tehničar zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković.

Trajković ističe i da u porodilištu pored profesionalnog osoblja, ova ustanova ne oskudeva sa medicinskim materijalom koji je zahvaljujući Kancelariji za KIM i ministarstvu zdravlja Republike Srbije, na raspolaganju pacijentima.

Zdravstveni centar Gnjilane i bolnica u Pasjanu pružaju kompletnu zdravstvenu zaštitu svim pacijentima kojima je potrebna medicinska nega, bez obzira na nacionalnu pripadnost i mesta odakle dolaze, piše RTV Puls.

Inače, u srpskim porodicama u Kosovskom Pomoravlju godišnje se rađa oko 160 novorođenčadi. Do otvaranja porodilišta u Pasjanu trudnice su se uglavnom porađale u Gračanici, Vranju i Nišu.

U Gračanici i Kosovskoj Mitrovici prve bebe u 2022. godini rođene su prvog januara. O tome čitajte u posebnim vestima.

U Gračanici prva beba rođena u 2022 dečak, treće dete u porodici

Prva beba na Severu Kosova – dečak od skoro 4kg, „popularan“ još od 13. oktobraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.