U Gračanici, kao i Mitrovici, prva beba rođena u 2022 dečak, treće dete u porodici

FOTO: RTVKim/Opština Gračanica

Kao i u Kosovskoj Mitrovici, i u Gračanici je prvog dana 2022. rođen zdrav dečak, takođe treće dete mame Кristine Кrstić koja sa porodicom živi u Gornjoj Gušterici, javila je RTV Kim.

Mamu i bebu je obišla gradonačelnica Ljiljana Šubarić.

„Opština je postala bogatija za još jednog člana naše zajednice. Tim povodom došli smo da obiđemo bebu i da majci uručimo poklon. Čestitamo joj rođenje deteta, a bebi želimo puno zdravlja i sreće, verujemo da će postati dobar i pošten čovek“, kazala je Šubarićeva.

Privremeni organ Priština sa sedištem u Gračanici takođe je obezbio poklon za prvu bebu rođenu u Gračanici.

Kako prenosi RTV Gračanica, majci deteta je uručen ček od 100.000 dinara.

„To je simboličan poklon i poruka svima da moramo voditi računa o našoj demografskoj politici, da je važno da imamo još više dece, da naše Кosovo i Metohiju sačuvamo, da pokažemo da nam je stalo do njega i naše države Srbije“, kazao je predsednik Privremenog organa grada Prištine, Novak Živić.

U Kosovskoj Mitrovici, prva novorođena beba je zdrav dečačić od 3,655 grama. Majka Mojsilović Dragana porodila se juče ujutru u KBC Kosovska Mitrovica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.