Haradinaj Kurtiju: Građani beže sa Kosova, zašto ćutite, zar nista ‘Vlada nade’?

Čemu ovo ćutanje? Zar niste bili vlada nade? Zašto toliko građana žuri da napusti Kosovo? – upitao je kosovskog premijera lider AAK, Ramuš Haradinaj.

Bivši kosovski premijer obratio se večeras sadašnjem – Aljbinu Kurtiju, iznoseći podatak da je 56.000 građana Kosova u roku od mesec dana podnelo zahtev za radne vize za odlazak u inostranstvo u samo jednoj ambasadi.

„Kako ovo komentarišete premijeru?“, upitao je Kurtija Haradinaj.

Lider AAK je u objavi na Fejsbuku izneo svoje viđenje problema i mišljenje o tome zašto građani napuštaju Kosovo.

„Oni žele da odu jer vlada ne pokazuje sposobnost da sprovede ekonomski preporod, naprotiv, privreda iz dana u dan sve više ulazi u krizu“, tvrdi Haradinaj.

Kaže da je Kurtijeva vlada „ekstremno-levičarskom politikom zaplašila“ lokalne investitore „iznošenjem i smanjenjem investicija“.

„Osim toga što ga nije podržala, ona je stvorila animozitet u privatnom sektoru“, tvrdi.

Kaže i da građani „beže“ sa Kosova jer aktuelna vlada i premijer „pokušavaju da pretvore Kosovo u Venecuelu“.

„Sa ekstremno levičarskom politikom, izazivajući antiamerička osećanja, oni idu Čavezovim stopama“, tvrdi Haradinaj.

Ujedno dodaje i da građani „beže“ jer ih „kažnjavaju isključenjima struje i naduvanim računima za struju koju država kupuje svojim novcem, dok se za građane na Severu plaćaju desetine miliona za energente“.

Još jednom je kritikovao Kurtijevu vladu zbog toga što nije pristala na „projekat za američki gas“.

Kao još jedan od razloga zbog čega građani žele da napuste Kosovo, Haradinaj navodi to da „Kurtijeva vlada nema na dnevnom redu Zakon o platama već borbu protiv sindikata“.

U stvari, ova vlada se bori protiv svakog ko ne misli kao njen lider, ali to će joj se vratiti poput bumeranga i neće moći da je spasu imaginirani militanti sa Interneta

Haradinaj na kraju poručuje da je tužna činjenica to što preko 50.000 građana pokušava da napusti Kosovo.

„To je alarm za Kosovo. To je pokazatelj da ova vlast nema ni viziju, ni znanje, ni vladajuće akcije“, tvrdi bivši kosovski premijer.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.