Parada ponosa u Prištini nekoliko dana nakon izbora

Parada-ponosa prsitina
FOTO: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Izvor: Koha (tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Pripadnici LGBTQ zajednice ne ulažu puno nade u političke partije. Obećanja na pragu predizborne kampanje politički subjekti imaju u izobilju, čak i o pitanjima o kojima nikada pre nisu podigli glas, uključujući pitanja u vezi sa LGBTQ zajednicom.

Iako, do sada, nisu predložili ništa konkretno, neki od kandidata za premijera izjavili su da će raditi na jednakom tretmanu LGBTQ zajednice.

Institucije bi trebalo da se bave problemima sa kojima se suočava LGBTQ zajednica, kažu civilni aktivisti, iako dodaju da su skeptični da će doći do promena posle izbora, prenosi KTV.

Ljend Mustafa (Lend Mustafa) iz Centra za ravnopravnost i slobodu kaže da će obećanjima političkih subjekata verovati tek kada vide da se ona primenjuju u praksi.

Iako kaže da su navikli na obećanja, Ljiridon Veljiu (Liridon Veliu) iz Centra za razvoj društvenih grupa nada se da će ovoga puta stranke biti obazrivije u sprovođenju obećanja.

Postavljanje pitanja u vezi sa LGBTQ zajednicom, Arton Demhasaj (Arton Demashaj) doživljava kao pozitivan korak.

Inače, nekoliko dana nakon prevremenih izbora koji će biti održani 6. oktobra, u Prištini će po treći put biti održana Parada ponosa čiji je cilj podizanje glasa protiv diskriminacije i nasilja nad homoseksualcima, biseksualcima, transrodnim ljudima i dr.

Pročitajte još:

U Prištini danas organizovana druga Parada ponosa

Prva Parada ponosa na Kosovu 10. oktobra

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.