Pantović: Debakl tužioca

U nastavku sudjenja Oliveru Ivanoviću, svedok optužbe bivši sudija, sada advokat iz južnog dela Kosovske Mitrovice Mahmud Haljimi započeo je iskaz odgovorima na pitanja tužioca Cezara Mihalčuka za koje je Sudsko veće ocenilo da ne doprinose dokaznom postupku u slučaju Olivera Ivanovića.

Posle kraće pauze Veće je donelo odluku da odbija svako pitanje tužioca koje je vezano za prethodni postupak u kome je svedok bio istažni sudija.

Advokat Ljubomir Pantović ocenio je da je tužilac na nepošten način pokušao da dokaže krivicu Olivera Ivanovića po prvoj tački optužnice i objasnio da je to učinio tako što je svedoku postavljao pitanja da bi od njega dobio odgovore za postupak koji je ranije pravosnažno okončan.

„Dokazi iz tog postupka, prepričavanje šta je ko kome rekao, ne mogu se koristiti u ovom postupku već samo dokazi koje Veće direktno dobije od svedoka koje gleda, sluša i kojima može da postavlja pitanja“, rekao je Pantović.

On je ocenio da je tužilac danas „doživeo debakl“ i izrazio uverene da će mu ovo biti opomena da u daljem toku postupka ne dovodi svedoke koji su irelevantni za ovaj slučaj.

„Tužilac pokušava da pomoću velikog broja svedoka i u njihovom višesatnom ispitivanju nadje dokaze“, rekao je Pantović i naglasio da ga „današnja odluka Veća uverava da je Sudsko veće shvatilo da ono, na osnovu čega je tužilac zasnovao optužnicu neće biti prihvaćeno“.

Sudjenje se nastavlja u 14 časova iskazom svedoka Ljamona Abazija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.