PAN danas potpisuje prvi sporazum za formiranje vlade

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Koalicija PAN, sastavljena od Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative, kao i drugih manjih stranaka – danas će preduzeti prvi korak za formiranje nove vlade.

Gazeta Express saznaje od izvora da će ova koalicija danas potpisati prvi sporazum za Vladu.

"Očekuje se da koalicija PAN danas postigne prvi sporazum van grupe," navode obavešteni izvori Express-a.

U međuvremenu, kandidat za premijera koalicije PAN, Ramuš Haradinaj, izjavio je posle izbora 11. juna da je siguran da su glasovi za formiranje vlade obezbeđeni.

On nije pojasnio kako je došao do ovih glasova, međutim, bilo je izveštaja da AKR postaje deo njegove koalicije.

Oni (AKR) su kategorički demantovali mogućnost da njihov subjekat napušta LAA (LDK-AKR-Alternativa) koaliciju i da će pomoći da se formira vlada "Haradinaj".

Ali Demokratski savez Kosova danas, zajedno sa koalicionim partnerima – održava sastanak na kojem se odlučuje o odgovoru na poziv predsednika Tačija da se 24. jula stranke okupe na konsultativni sastanak.

Rezultati izbora su sertifikovani 8. jula, čime je otvoren put za formiranje institucija. Sada ostaje da predsednik sazove konstitutivnu sednicu Skupštine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.