Palestinski ambasador: Podržavamo suverenitet Srbije. Hodžaj: Prihvatate politiku "etničkog čišćenja"

Palestina čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, poručio je danas na sastanku sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, ambasador Palestine u Beogradu, Muhamed Nabhan. Na ovakav stav palestinskih zvaničnika reagovao je potpredsednik Vlade Kosova, Enver Hodžaj. 

Nabhan je, takođe, obavestio Vučića o nepromenjenoj odluci da Palestina u međunarodnim organizacijama glasa protiv članstva Kosova, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Predsednik Srbije je, sa druge strane, zamolio ambasadora Nabhana da palestinskom predsedniku prenese izraze najveće zahvalnosti za tako snažan stav i prijateljstvo prema Srbiji.

Zvaničnik Vlade Kosova oglasio se na svom Tviter nalogu, reagujući na stav palestinske države:
 
"Usaglašavajući svoju spoljnu politiku sa Srbijom, palestinske vlasti prihvataju njenu politiku etničkog čišćenja i genocidne postupke protiv civila na Kosovu."

Hodžaj je dodao i da je "kosovska državnost u skladu sa međunarodnim pravom i ispoljavanjem korektivnog prava na samoopredeljenje".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.