Pacoli za rušenje Kurtijeve vlade, traži da i LDK i PDK podrže predlog AAK

Bedžet Pacoli
Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Predsednik AKR-a, Bedžet Pacoli (Behgjet Pacolli), izjavio je da će podržati zahtev za izglasavanje nepoverenja koji je pokrenula AAK.

Pacoli je rekao da bi druge dve opozicione stranke, Demokratski savez Kosova (LDK) i Demokratska partija Kosova (PDK), trebalo da podrže takav predlog.

On je dalje dodao da, iako opozicija rečima poziva na rušenje Vlade, da to ne čini na delu.

„Cela opozicija kritikuje i poziva na rušenje Vlade, ali to ne čine delima. Dakle, stranke LDK i PDK treba da podrže predlog, šta čekaju. Čak i ja ću ga, u ovom slučaju, podržati“, rekao je Pacoli za Gazeta Blic.

Nakon tenzija koje su izbile krajem maja na severu zemlje, Alijansa za budućnost Kosova pokrenula je inicijativu za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi.

Iako ovaj predlog nije naišao na podršku kada je pokrenut, predsednik AAK ponovo poziva da ga podrže.

Haradinaj je na prvoj plenarnoj sednici jesenjeg zasedanja pozvao sve poslanike da glasaju za smenu Kurtijeve vlade, jer je na pogrešnom putu.

„Dijalog i upravljanje na Kosovu su na pogrešnom putu, putu koji nanosi gubitke i udarce Kosovu. Ako u parlamentu vidimo da Vlada vodi u pogrešnom pravcu, kako da postupimo? Ako se neko nada da će Kurti izvući Kosovo iz gubitničkog pravca, verujem da greši. Ne treba očekivati da nas iz ove situacije izvuče onaj ko je tu doveo Kosovo“, rekao je Haradinaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.