Glumci Aleksandar Dunjić i Milan Bosiljčić u Lapljem Selu: Monodrama i radionica o javnom govoru

 Aleksandar Dunjić Milan Bosiljčić
FOTO: Dom Kulture Gračanica

Za učenike OŠ „Miladin Mitić“ i srednjoškolce u Lapljem Selu, ovog ponedeljka se organizuje radionica o unapređenju kulture javnog govora i izvodi monodrama „Miloš Obrenović“.

Na školskom času kulture govora učenici će dobiti osnovne uvide u značaj negovanja kulture govora za uspeh u školi i životu uopšte – zašto je važno razvijati usmeni izraz? Kako da poboljšamo artikulaciju? Kako da čuvamo jezik – eliminacija poštapalica, tuđica, skraćenica? Kako da budemo dinamičniji i izražajniji, navode iz Doma kulture Gračanica.

Radionicu će voditi glumac Milan Bosiljčić, osnivač i predsednik Udruženja za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda, u javnosti poznat kao Marinko iz serije „Igra sudbine“.

Sa druge strane, monodramu „Miloš Obrenović“ će izvesti srpski proslavljeni glumac Aleksandar Dunjić, široj javnosti poznat kao Ćirko iz serije „Bela lađa“.

Školski čas kulture govora održava se u ponedeljak u 12.00 časova u OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem selu.

Monodrama „Miloš Obrenović“ zakazana je za isto vreme u srednjoškolskom centru Laplje Selo.

Organizatori događaja su Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“, a pokrovitelj je Arno Gujon i „Solidarnost za Kosovo“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.