Pacoli: Nigerija će priznati Kosovo po formiranju vlade

Kada Nigerija za mesec dana bude formirala vladu, priznaće Kosovo, potvrdio je novi predsednik ove zemlje, Muhamadu Buhari – objavio je sinoć kasno na svom Fejsbuk profilu zamenik kosovskog premijera, Bedžet Pacoli. On se tokom jučerašnje zvanične posete Nigeriji sastao sa Buharijem sa kojim je razgovarao i o ekonomskoj saradnji Kosova i Nigerije.

"Danas sam primljen u zvaničnu posetu kod novo izabranog predsednika Nigerije, gospodina Muhamadu Buharija. Razgovarali smo o mogućnostima ekonomske saradnje. Predsednik Buhari me je uverio da će potvrđivanje priznanja Kosova sa svim efektima uslediti nakon što se formira vlada ove zemlje," naveo je Pacoli na svom zvaničnom profilu društvene mreže.  

On je dodao da je Nigerija sada bez vlade, a da se kroz mesec dana očekuje njeno formiranje, te i da je predsednik već odabrao minstre, kao i da su senatori položili zakletvu. 

Ukoliko bi i Nigerija u narednih mesec dana priznala Kosovo, to bi bilo 109. priznanje od zemlje članice UN-a, a nakon što su Kosovo priznale Antigva i Barbuda. 

Pacoli, inače jedan od najbogatijih ljudi na svetu, u kosovskoj javnosti se doživljava kao jedan od najmoćniji lobista kada su u pitanja nova priznanja nezavisnosti Kosova. U javnosti se, takođe, često polemisalo i to da je Pacoli upravo taj koji je "kupovao" nova priznanja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.