Isa Mustafa ostaje na čelu LDK; Bojan Božović novi član

Demokratski savez Kosova (LDK) održao je danas izbornu skupštinu na kojoj je Isa Mustafa ponovo izabran za predsednika te stranke i to nakon što je većinom glasova odbačena kandidatura Vjose Osmani, udarna je vest današnje kosovske štampe.
A poslanica kosovske skupštine Vjosa Osmani rekla je posle sednice da ona ne priznaje današnji izbor za predsednika DSK.

Skoro svi kosovski mediji javljaju i da je "najnoviji član LDK", i "bivši agent KIA-e", "bivši novinar" – Bojan Božović, te da je Isi Mustafi čestitao ponovni izbor za predsednika.

"Čestitam novom predsedniku i mnogo uspeha u radu. Sa željom da se ojača stranka na sledećim izborima, da se LDK istakne kao jak politički subjekt i da Kosovo brže i bezbednije dovede do EU. Čestitam Mustafa, " napisao je Božović na svom Fejsbuk profilu, objavljujući sliku u čijoj pozadini je portret Ibrahima Rugove, navode kosovski mediji.

U izjavi za RTK, Osmani je navela da je Mustafa njenu kandidaturu eliminisao usled straha da on neće dobiti dovoljno glasova za novi mandat, zbog čega je biran aklamacijom. To je "komunistički način i protiv statuta DSK", navela je Vjosa za RTK.

Kosovski mediji su javili i da telohranitelji Ise Mustafe danas nisu dozvolili pristup delegatima iz Švajcarske i Nemačke, navodeći da je izbor ovih delegata bio neregularan, na šta je reagovao bivši predsednik Kosova, a sadašnji počasni predsednik LDK – Fatmir Sejdiu, koji nije uspeo da "umoli" telohranitelje da puste delegate iz Švajcarske i Nemačke i nakon čega je i napustio skupštinu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.