Bahtiri u Srbici sa građanima palio sveće zbog "smrti pravde"

Sinoć u 20 časova, u Srbici su Albanci palili sveće, zbog "smrti pravde“ kako vide višegodišnje zatvorske kazne na koje su osuđeni članovi takozvane Dreničke grupe, među kojima su i predsednik opštine Srbica, Sami Ljuštaku i ambasador Kosova u Albaniji, Sulejman Selimi, prenosi portal Veriu.info. Među onima koji su palili sveće bila je poslanica u Skupštini Kosova iz Demokratske partije Kosova, Ganimete Musliu, zamenik gradonačelnika opštine Srbica, Fadilj Nura, ali i gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri

"Mnogi građani Srbice zapalili su sveće večeras zbog, kako kažu, smrti pravde, nakon osuđivanja Samija Ljuštakua, Sulejmana Selimija i njihovih drugova. U ovoj aktivnosti su, pored mnogih mladih Dreničana, zapalili sveće i zamenik gradonačelnika Srbice Fadilj Nura i gradonačelnik Mitrovice Agim Bahtiri," piše portal "Veriu.info", dodajući da su među onima koji su zapalili sveće bili i opštinski službenici, ali i Ganimete Musliju.

Ovaj portal podseća i da su nakon izrečenih presuda Dreničkoj grupi usledile reakcije u kojima se navodilo da su članovi Dreničke grupe "osuđeni bez dokaza i kako bi se kriminalizovao čist rat Oslobodilačke vojske Kosova". 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.