Otvorena kosovska trgovačka kancelarija u Boliviji

Počasni ambasador Kosova Oto fon Feigenblat (Otto von Feigenblatt) otvorio je trgovačku kancelariju u Santa Kruzu de la Siera, u Boliviji – državi koja još nije priznala nezavisnost Kosova.

Počasni ambasador Kosova rekao je da je Kosovo zainteresovano da proširi trgovinske veze sa bolivijskom industrijom.

Fon Feigenblat uverava da Kosovo, otvaranjem kancelarije za trgovinu u Santa Kruzu, čini prvi korak u pronalaženju mosta za integraciju koja podstiče biletaralnu recipročnu trgovinu između Kosova i bolivijske trgovinske zajednice, prenosi lajmi.net.

O ovom događaju piše najveći list u Boliviji.

Pored proizvodnje prehrambenih proizvoda, diplomata je rekao da su tekstil, agrobiznis i građevniski sektor potencijal koji se može uzeti u obzir.

“Kosovo nudi Boliviji ključ za ulazak na tržište Balkana i Azije,“ izjavio je.

Mauricio Karanza (Mauricio Carranza), zamenik direktora trgovačke kancelarije Kosova u Santa Kruzu, rekao je da će u kratkom roku biti uspostavljena multilateralna tržišna platforma, sa ciljem da se iskoristi proizvodna snaga kompanija. Organizovaće se i misije i trgovački termini.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.