Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je postizanje kompromisa Beograda i Prištine daleko i veoma teško. „Priština zato i zove SAD, zato i hoće da dobije što veću podršku većih i moćnijih zemalja, koje su na njenoj strani.

Nije li možda trebalo da se i mi borimo za podršku tih većih i moćnijih zemalja a ne da naša diplomatska borba doseže samo do nivoa pokušaja podaništva pojedinca koje na kraju uvek bude izigrano jer se karakteriše kao lako i bezvredno. Kada lako pristaneš da budeš krpa zarad samo svog ličnog interesa, to uvek vrlo brzo i postaneš. Onaj ko je u naše ime obećanja davao, još krpa nije postao ali zato mi jesmo. Ali neka se “pojedinac” ne nada čudu jer će i on uskoro.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović je rekao da kada je reč o priznanju nezavisnosti Kosova, u Srbiji je teško pristati na realnost, prenosi RTCG. “Pokušaji balansiranja i koketiranja sa politikom koja nas je dovela u ovu fazu, koju nazivamo realnošću na Kosovu, iz dana u dan u sve većem su ćorsokaku. Nije to problem vlasti, to je problem društva. Jovanović smatra da nije normalno da Crna Gora potražuje ljude koji su na Interpolovoj poternici i za koje se zna da slobodno žive u Beogradu, a Srbija ništa ne radi po tom pitanju, pravdajući se pravnom procedurom.

Ništa lakše nego svuda i svima pričati ono što žele da čuju. Onda te uvažavaju, cene, gotive i posle ponovo pozivaju i ti ponovo ideš i sve tako. Problem je samo da li si tako “sklepan” pa da nemaš ubeđenja, stav, ideale i meru.

Nova, veoma opasna vrsta droge, stigla je u Srbiju iz Kine. Među mladima je popularna jer ima produženo dejstvo. Njeni efekti traju i do osam sati.

Malo mostovi, malo pruge, malo putevi, malo privreda, malo investicije, malo krediti a malo i droga. Iz tog zadnjeg neka nas odmah isključe.

Predsednik SAD Donald Tramp zatražio je od Saudijske Arabije da poveća proizvodnju nafte radi smanjenja cene goriva. Tramp je na društvenoj mreži Tviter objavio da je od saudijskog kralja Salmana zatražio da podigne proizvodnju nafte do čak dva miliona barela dnevno, kako bi se nadoknadila razlika zbog stanja s proizvodnjom nafte u Iranu i Venecueli. Cene nafte su skočile prošle nedelje jer su SAD ponovo uvele sankcije Iranu koji je veliki proizvođač crnog zlata.

Neka rade šta hoće, baš nas briga. Naš “mudri” predsednik je još pre četiri nedelje cene iznivelisao, mi protestvovali, on nas nije šišao i mi se ućutali. Ako Saudijci ne povećaju proizvodnju sada će gorivo stvarno da poskupi kod nas i svuda u svetu a ne samo kod nas kao nigde na svetu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.