Splavarenje Ibrom „Spust bez granica“ od sledećeg petka

FOTO: Splavarenje Ibrom, spust bez granica
FOTO: Splavarenje Ibrom, spust bez granica

Manifestacija Splavarenje Ibrom „Spust bez granica“, sledećeg petka okupiće ljubitelje prirode, raftinga i kampovanja na Severu Kosova. Ova, sada već tradicionalna avantura, obeležiće 15 godina postojanja i trajaće tri dana.

Kao i ranijih godina, druženje započinje podizanjem kampa u Gornjem Jarinju nadomak Ibra u petak u 14 sati. Kamperska oprema je neophodna, a oni koji je nemaju, mogu je iznajmiti od organizatora.

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe uslediće nakon podizanja kampa, a za tri najukusnije obezbeđena je novčana nagrada.

Popodne se od 17 sati organizuje turnir u basketu (3 na 3).

Od devet uveče kampere zabavlja rok bend i uz zvuk akustične gitare ulepšaće veče posetiocima ovog kampa.

Narednog jutra, već od 7 časova započinje priprema za splavarenje, kao i spremanje čamaca a plovidba Ibrom započinje u 10 časova. Planirano vreme dolaska na cilj, koji će kao i prošle godine biti kod bazena u Raški je 15 časova. Umorne splavare očekuje vojnički pasulj za ručak, a potom, natrag – do starta trke, ovog puta autobusom koji polazi u 18 sati.

Treći i poslednji dan Ibarske avanture predviđen je za ovu sve popularniju zabavu ali i malo učenja.

Gorska služba spasavanja u 10 časova ujutru posetiocima kampa tradicionalno predstavlja pravila opstanka u prirodi o svoj rad.

Ostatak dana su Igre bez granica u bazenu i turnir u odbojci (tri na tri), koji počinje u 14 sati.

Ovu sve popularniju manifestaciju organizuje Udruženje Splavarenja Ibrom „Spust bez granica“ uz saradnju sa omladinom Raške.

Organizator poručuje da mesta još uvek ima. Prijavljivanje na imejl spustbezgranica@hotmail.com ili na kontakt telefone: 065 8623161, 064 235 0085, 064 524 1141. Više informacija i na sajtu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.