Otvaranje izložbe „52. Zlatno pero Beograda“ večeras u K.Mitrovici

Izložba
FOTO: Galerija fakulteta umetnosti Zvečan

Otvaranje izložbe „52. zlatno pero Beograda – 17. Međunarodni bijenale ilustracije 2023.“ zakazano je za večeras u 19.00 časova u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Izložbu ilustracije Zlatno pero Beograda osnovali su ULUPUDS i Radnički univerzitet Đuro Salaj 1959. godine.

Ova izložba je, kako navode iz Galerije, najstarija i jedna je od najznačajnijih ULUPUDS-ovih manifestacija.

Umetnički savet sekektovao je 122 umetnika iz Srbije i inostranstva – Slovenije, Velike Britanije, SAD-a, Švajcarske, Irana.

Ovaj savet je radio u sastavu: Davida Vartabedijan, grafičar i ilustrator, Slavko Krunić, slikar i ilustrator, Slobodan Jovanović, viši kustos Muzeja primenjenih umetnosti, Goran Tadić, grafički dizajner i ilustrator, Petar Meseldžija, ilustrator i Vesna Lakićević Pavićević, istoričarka umetnosti.

Deo ove selekcije biće prikazan u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Kustos izložbe je David Vartabedijan, koji je, ističu iz Galerije Fakulteta umetnosti, i najviše zaslužan za to što izložba gostuje u Kosovskoj Mitrovici.

Izložbu organizuju Fakultet umetnosti univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnika i dizajnera Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.