Kancelarija za KiM: Zapaljen pomoćni objekat povratnika u selu Klina

Foto: Kancelaija za KiM
Foto: Kancelaija za KiM

„U toku prethodne noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Lj. D, u selu Klina. Tom prilikom izgorelo je nekoliko stotina bala sena koje su tu bile smeštene, a uništen je i objekat“, oglasila se večeras Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija se do objavljivanja vesti nije oglašavala o ovim navodima, dok ujedno nije odgovorila na upit KoSSev portala.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da vlasnik nije bio kod kuće u trenutku kada je, kako tvrde, požar podmetnut.

„On je u jutarnjim časovima zatekao štetu, koju je potom prijavio policiji“, dodali su.

Iz ove institucije navode i da je „atak na njegov dom i na njegovu egzistenciju uneo nemir porodici Dončić“, ali i ostalim srpskim povratnicima u Klini.

Najavili su da će pomoći porodici kako bi nadoknadila štetu i „odolela svim pritiscima“.

U svom saopštenju iz Kancelarije tvrde da se napadima na privatne posede, podmetanjem požara i „drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća“.

Ovakve incidente vide kao direktnu posledicu Kurtijeve retorike i njegove politike.

„Paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbednosnu atmosferu na prostoru KiM, a nesumnjivo dolazi kao direktna posledica Kurtijeve retorike i jedine politike koju on sprovodi, politike uperene protiv srpskog naroda“ kazali su.

Navode, takođe, da Međunarodna zajednica ne čini dovoljno kako bi to zaustavila.

„Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru KiM.“

„Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vekovnim ognjištima“ poručuju iz Kancelarije za KiM, navodeći da Srbi samo žele da im se poštuju osnovna ljudska prava.

Kosovska poilcija se do sada nije oglašavala u vezi sa navodima Kancelarije za KiM.

Ujedno je izostao odgovor Kosovske policije na upit KoSSev portala koji smo im poslali na više e-mail adresa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.