Otadžbina: Kada RKS tablice budu defilovale Srbijom građani da znaju da je to tekovina ‘Ace Srbina’

RKS tablice
FOTO: KoSSev

„Kada posle 1. januara separatisti sa svojim simbolima samoproglašene Republike Kosovo budu defilovali Srbijom neka građani znaju da je to politička tekovina ‘Ace Srbina’ – čoveka koji je na bezobziran i brutalan način pokrao izbore u svojoj državi“, poručili su danas iz Otadžbine.

A sa tim „Acom Srbinom“ građani Srbije su, dodaju iz ovog Pokreta, dobili 3 u 1 i:

„Na delu se uverili u istinitost narodne poslovice koja glasi – ko laže, taj i krade a ko krade taj i izdaje“.

Podsetimo, neposredno nakon što su iz saobraćaja na Severu praktično nestale srpske tablice gradova na Kosovu – uz ćutnju zvaničnog Beograda i prorežimskih medija, Vlada Srbije donela je juče odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova od 1. januara, ne precizirajući da li to znači da se režim stikera biti ukinut.

Osvrnuvši se na to, iz Otadžbine su posebno istakli to da je takva odluka doneta u trenutku dok traju protesti zbog „izborne krađe“ Aleksandra Vučića.

„Pa i sada dok traju protesti predsednik Srbije u praksi primenjuje Francusko-nemački predlog i Vlada Srbije u tehničkom mandatu donosi odluku da pod maskom slobode kretanja separatističke registarske tablice mogu slobodno da se kreću teritorijom Republike Srbije. I ne samo što je priznao registarske tablice nego je priznao i separatistička dokumenta. Lične karte, pasoše, saobraćajne i vozačke dozvole“.

Kada je reč o tim protestima, njih Otadžbina, kako su naveli, u potpunosti podržava.

Osudili su primenu nasilja nad demostrantima:

„Istovremeno osuđuje brutalnu primenu nasilja nad demonstrantima od strane srpske žandarmerije. Po ko zna koji put predsednik Srbije prema onima koji protestuju primenjuje iste manire. Među demonstrante ubacuje svoje huligane koji uništavaju imovinu a onda policija tuče, hapsi i prebija mirne demonstrante a siledžije i svoje huligane ne dira“.

Smatraju da ono što karakteriše proteste jeste to što se njima „neke nazovi patriotske organizacije i stranke kao što su „Mi“ Branislava Nestorovića, „Zavetnici“ Milice Đurđević i „Naši“ Ivana Ivanovića žestoko protive jer oni liče na 5. oktobar“.

Spočitali su iz Otadžbine to da oni koji su došli posle petog oktobra – nisu potpisali ni Briselski ni Vašingtonski sporazum a nisu prihvatili ni Francusko-nemački predlog:

„Nisu ni učestvovali u formiranju vojske Kosova niti dovodili ROSU policiju na sever Kosova i Metohije nego to radi Aleksandar Vučić. Takođe nisu demontirali institucije srpske države kao što su sudstvo, policija, civilna zaštita, separatistima nisu dali poseban telefonski kod, predali energetiku i učešćem na lokalnim i parlamentarnim separatističkim izborima legitimisali i legalizovali samoproglašenu republiku Kosovo. Pa i danas poslanici „Srpske liste“ odnosno Srpske napredne stranke borave u skupštini samoproglašene republike Kosovo čime aboliraju sav teror vlade Aljbina Kurtija nad Srbima. Sva ova politika je upravo delo Aleksandra Vučića koga ove nazovi patriotske organizacije podržavaju“.

Optužili su srpskog predsednika da, krijući se iza navodnog rusofilstva – „predaje separatistima južnu srpsku pokrajinu“.

„I u svom svakodnevom obraćanju građanima Srbije ljuteći se na Evropsku uniju koja još ne priznaje njegovu izbornu krađu kaže – ne vidim ako nije mene ko će uspešno da vodi pregovore o Kosovu i Metohiji. Time predsednik želi da kaže da je jedino on u Srbiji spreman da se odrekne južne srpske pokrajine“, smatraju iz Otadžbine.

Povezane vesti:

Nakon što su nestale KM tablice Beograd odlučio da omogući slobodu kretanja za RKS u Srbiji (bez stikera?)Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.