Otac studenta osumnjičenog za umešanost u ubistvo Ivanovića: Moj sin daje izjavu u niškoj policiji

Vučić Sednica saveta bezbednosti
FOTO: Tanjug/Printscreen

Prema tvrdnji oca Ivana Dimitrijevića, jednog od, prema navodima kosovske policije, osumnjičenih za povezanost sa ubistvom Olivera Ivanovića, Ivan i njegov drug Miloš Radosavljević su trenutno u niškoj policiji gde daju izjave, javile su upravo Južne vesti. Otac Mirko kaže da mladići, rođeni Kuršumličani, nemaju nikakve veze sa ubistvom i da su studenti u Kosovskoj Mitrovici, prenose Južne vesti, koje su danas bile u poseti ocu jednog od ove dvojice mladića.

Da su na slici koju je juče objavila kosovska policija Ivan i Miloš, studenti iz Kuršumlije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ivanov otac kaže da su svi bili iznenađeni kada su saznali da su njegov sin i njegov drug na tim slikama i naglašava da mladići nemaju nikakve veze sa ubistvom srpskog političara sa Kosova.

To nikakve veze sa vezom nema. Njih to ništa i ne interesuje, ni politika ni ništa. Oni su tamo išli zajedno i studirali. Miloš je druga godina, a moj završava. On je upisao master- priča Mirko Dimitrijević.

Dodaje da njegov sin i ne prati TV program, te da je i njemu i Milošu to da su vest dana u svim medijima javio drug.

Kada mu je drug to javio on se zaprepastio. Kaže, ne znam šta da radim. Pa je išao odmah u policiju ovde, a oni su mu rekli da ide u Niš, sada je ne znam kako ide ta procedura.

Ovi mladići se trenutno nalaze u niškoj policiji, gde daju izjave povodom svih dešavanja, potvrdio je Mirko Dimitrijević. Nije trenutno u komunikaciji sa sinom s obzirom na  to da mu je privremeno oduzet telefon, pišu dalje Južne vesti.

Ovu informaciju za sada nisu potvrdili ni u policiji, a u Tužilaštvu kažu da to nije njihova istraga, dodaje ovaj list.

U predmetu povodom ubistva Olivera Ivanovica postupa Specijalno tužilaštvo Kosova, tako da mi nemamo bilo kakve informacije – napisali su iz Višeg tužilaštva.

Kosovska policija juče je objavila fotografiju dvojice mladića za koje se, kako su rekli sumnja da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića.

Fotografije mladića su preko zvaničnog saopštenja Kosovske policije do medija i javnosti stigle umesto optužnica koje su najavljene. Prema najavama predmetnog tužioca u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, do kraja ove nedelje trebalo je da dođe do podizanja optužnica u ovom slučaju.

Uprkos duže od godinu i po dana istrage, Direkcija Kosovske policije za istragu teških zločina i Specijalno tužilaštvo sada su pozvali građane da im pomognu u identifikaciji dva osumnjičena lica, uslikana u ulici Ivo Lola Ribar u Severnoj Mitrovici, u kojoj je Ivanović i živeo, navodno na dan ubistva.

Pomogao im je nekoliko sati kasnije lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pokazujući drugu fotografiju na kojoj se nalaze isti mladići, a za koju kaže da je fotografija „iz BIA“, otkrio je njihov identitet, uz naglasak da oni sa ubistvom nemaju nikakve veze, te da se radi o studentima u Kosovskoj Mitrovici, poreklom iz Kuršumlije, predsednik je otkrio i njihova imena.

Predsednik je još juče rekao da su srpski organi već ispitali ove studente, da su „tog jutra imali kolokvijum na fakultetu“, a da su ih na ispitivanje „doveli roditelji“, te da su bili spremni na „punu saradnju i poligrafsko ispitivanje“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.