Osumnjičeni za ubistvo u KIA se izjasnio nevinim

Foto: Kallxo

Suđenje Valjonu Iberdemaju (Valon Iberdemaj) koji je osumnjičen da je septembra prošle godine, u zgradi Kosovske obaveštajne agencije (KIA) ubio Isu Sejdijua (Isa Sejdiu), počelo je pri Osnovnom sudu u Prištini, a Iberdemaj se po tri tačke optužnice izjasnio nevinim. Pored ubistva kolege iz KIA, Iberdemaj se tereti i za otmicu drugog kolege u pokušaju bekstva, prenosi Kallxo.

Prema navodima u optužnici, Iberdemaj se tereti da je 4. septembra 2018., oko 9:15 u zgradi KIA u Prištini ubio Sejdijua sa pištoljem marke ‘CZ-M-57 kalibra 7.62 mm. Sejdiu je upucan sa tri metra razdaljine i dva metka u levu stranu grudi.

Dalje, prema navodima optužnice, Sejdiu se prethodnog dana, tokom pauze, našalio rekavši da će u KIA biti jednako važan kao i jedan od zamenika direktora koji je trebalo da bude imenovan tog dana, zbog čega iz tužilaštva tvrde da je motiv ubistva ljubomora prema preminulom Sejdiuu.

Po drugoj tački optužnice, Iberdemaj je optužen da je nakon što je ubio Sejdiua, u pokušaju bekstva, oteo ranjenu Florije Bećiri (Florije Beqiri) koja je pila kafu u dvorištu KIA.

Iberdemaj je isto tako optužen i za nezakonito posedovanje oružja i to dva pištolja i jednog noža.

Sledeće saslušanje zakazano je za 20. novembar.

Povezani članci:

Ubistvo u zgradi Kosovske obaveštajne agencije

Zeri: „Porodica ubijenog u KIA-i planira da tuži državu“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.