Osumnjičeni za ubistvo u Glogovcu se predao policiji

Sin Šabana Sulje (Shaban Syla), Ljeutrim (Leutrim), koji je osumnjičen za ubistvo koje se desilo u subotu u Glogovcu, predao se danas policiji, potvrđeno je za Gazetu Express iz Kosovske policije.

„Danas se oko 14 časova, osoba sa inicijalima L.S. koja je glavni osumnjičeni u slučaju ubistva koje se dogodilo 22. avgusta 2020 u selu Nekovce u Glogovcu, predala policiji. Trenutno istražitelji u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom sprovode propisane procedure“, navodi se u saopštenju.

Saopštenjem se oglasila i porodica Sulja. Najavili su da će se i preostali osumnjičeni uskoro predati policiji i zatražili da se ovo pitanje ostavi sudskim vlastima na rešavanje.

„Zahtevamo da ovo pitanje bude prepušteno pravosudnim organima. Izražavamo naše iskreno saučešće porodici Demiri čiji bol takođe osećamo. Molimo i tražimo od političara bez kičme da ne potpiruju strasti između naših porodica,“ navodi se u pismu porodice Sulja redakciji Gazete Express.

Podsećamo, u subotu uveče došlo je do fizičkog okršaja u Glogovcu kada je više osoba povređeno, a jedna upucana. Prema navodima medija, upucani koji je podlegao povredama je član porodice Demiri sa kojom je, kako je otac momaka koji su učestvovali u incidentu, Šaban Sulja, rekao da su se sukobili sa njegovom sinovima pre 8 godina na stadionu u Kišnoj reci u Glogovcu.

Šaban Sulja, otac osumnjičenog za ubistvo, medijima se iz zatvora u Dubravi gde se nalazi na odsluženju kazne zbog pokušaja ubistva obratio više puta.  U jednom od obraćanja objasnio je da je njegov sin Ljeutrim imao pištolj zbog toga što ga je prethodno napala grupa naoružanih i maskiranih momaka za koje porodica Sulja sumnja da su sinovi bivšeg kosovskog poslanika, Ganija Gecija. Geci je to demantovao.

Sulja je u jednom od obraćanja zamolio porodicu Demiri da ne žuri sa osvetom.

Povezani članci:

Otac osumnjičenog za ubistvo u Glogovcu: Moj sin nosio pištolje jer su ga ranije napale osobe za koje verujem da su sinovi Ganija Gecija

Ubistvo u Glogovcu, ranjavanje u PrištiniPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.