Preševo: Sprečeno krijumčarenje 35 boksova cigareta

FOTO: Uprava carina

Danas je na Prelazu Preševo sprečeno krijumčarenje 35 boksova cigareta, saopštila je Uprava Carina.

Neprijavljena roba otkrivena je u šupljinama porodičnog automobila, britanskih registarskih oznaka, Uz bračni para albanske nacionalnosti, u automobilu su bila i još dva člana porodice.

Oni su pokušali da prokrijumčare 7.000 cigareta prilikom povratka u Britaniju sa odmora, automobilom je upravljao 53-godišnji otac porodice, britanski državljanin albanske nacionalnosti.

„Detaljnim pregledom automobila, carinici su otkrili da se u šupljinama prtljažnika, kao i u rukohvatu između zadnjih sedišta, nalazi mnoštvo vešto skrivenih paklica cigareta ‘West Silver’ i ‘Winston’,“ stoji u saopštenju carine.

Vozač je, nakon što utvrđeno da se u ovim šupljinama nalazi 35 boksova cigareta naveo da su kupljene u Severnoj Makedoniji za lične potrebe.

Iz Uprave Carine apeluju na putnike da je unos akciznih proizvoda kako u Srbiju, tako i u druge zemlje ograničen, te da se navedeni propisi razlikuju od zemlje do zemlje, zbog čega pozivaju putnike da provere navedena ograničenja pre nego što krenu na put.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.