Otac osumnjičenog za ubistvo u Glogovcu: Moj sin nosio pištolje jer su ga ranije napale osobe za koje verujem da su sinovi Ganija Gecija

FOTO: Koha

Osumnjičeni za ubistvo do kog je došlo u subotu uveče u selu Nekovce kod Glogovca je L.S. sin Šabana Sulje (Shaban Syla), koji je, prema navodima njegovog oca, nosio pištolj kao bi se zaštitio nakon što je bio žrtva napada naoružanih i maskiranih osoba za koje sumnja da su sinovi Ganija Gecija.

Šaban Sulja, koji je kako prenosi Kallxo, trenutno na odsluženju zatvorske kazne zbog pokušaja ubistva, rekao je kosovskim medijima da se čuo sa sinom i zatražio od porodice Demiri, čiji član je ubijen u sukobu u kom je jedna osoba upucana i podlegla povredama, a više njih povređeno u fizičkom okršaju, da ne žuri sa osvetom.

Objasnio je da je njegov sin nosio oružje zbog zaštite a zbog ranijeg napada koji su, kako veruje, izvršili sinovi Ganija Gecija.

Geci je na ovu optužbu odgovorio u Fejsbuk objavi, negirajući je.

„Kada god porodica Azema Sulje ima probeme sa pravdom, oni pokušaju da uvuku mene i moju porodicu. Pozivam organe reda da istraže moje sinove, moju braću, nećake, sve ljude koje znam i ne znam u vezi sa sumnjom Šabana Sulje“, odgovorio je Geci.

Zakleo se i da se ni njegovi sinovi, za koje navodi da su odlični studenti, niti njegova braća ili nećaci neće kriti od sumnji koje je izneo Šaban Sulja.

Gani Geci bio je dugogodišnji član LDK i u otvorenom sukobu sa Dreničkom grupom „OVK“, čiji je deo i Azem Sulja. Preživeo je dva pokušaja, kako je sam tvrdio atentata, i to tako što je ubio napadače, najpre komandanta OVK Abedina Redžu, poznatog pod nadimkom ”Sandokan”, a onda i Ruždija Šaćirija, pripadnika „OVK“ iz regije Drenice.

Geci je prva osoba koja je javno saopštila da je ispitan od strane Specijalnog suda na tajnoj lokaciji u Prištini novembra 2018. nakon čega je izjavio da će biti svedok za pet ubistava u sudu u Hagu. Potom je ovog meseca saopštio da će iznova biti ispitan u septembru u Hagu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.