Ostvarili mu želju: Mali Marko posetio "Marakanu"

Marko Vučinić (13), koji je ostao da živi u porodičnom domu u selu Vuča na Kosovu i Metohiji iako je izgubio celu porodicu, nakon pisanja "Blica" danas je posetio FK Crvena Zvezda.

"Video sam sve što se tiče Zvezde. Bio sam im gost. Hteo sam da vidim fudbalere uživo i ostvarila mi se želja. Presrećan sam," jedva je od uzbuđenja izgovorio Marko.

Još jedna priča o Marku Vučiniću:

Sam za Božić: Iako je ostao bez porodice, Marko ne dozvoljava da se njegovo ognjište ugasi

Posetu malog Marka "Marakani" organizovali su Kancelarija za KiM i FK Crvena zvezda, nakon što ga je naša ekipa posetila za Badnji dan i Božić, a trinaestogodišnji dečak nam ispričao da "voli što je ostao na Kosovu, da voli matematiku i da je odličan đak i da ima puno drugova sa kojim najviše voli da igra fudbal i da navija za Zvezdu".

"Još uvek je u šoku. "Zvezdi" danas počinju pripreme.Tako da je upoznao ceo prvi tim, primio ga je i direktor Zvezdan Terzić, obišao je i stadion i muzej. Dobio je na poklon Zvezdin dres sa potpisima svih fudbalera, šal, rekvizite…I dogovorio se da će im ponovo biti gost kada počne prvenstvo," kaže za "Blic" Zoran Todić, predsednik privremenog organa opštine Leposavić, koji je doveo Marka u Beograd.

Marko je 11. aprila 2014. ostao bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) koji su automobilom sleteli u Ibar i udavili se. Za staratelja me je određen brat od tetke.

Njegovu potresnu priču "Blic" je objavio u okviru akcije "Srce za decu" za pomoć socijalno ugroženoj deci.Ako želite da pomognete, možete poslati SMS na broj 2552 ili uplatiti sredstva tekući račun Blic fondacije: 2750010221949709 90 – rsd, Societe Generale Srbija, Beograd. Prilikom uplate potrebno je naglasiti da je pomoć za Marka Vučinića.Blic

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.