Kostić: Hitno pronaći počinioce napada na imovinu SPC

Predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić, osudio je danas obijanje crkve Svetog Dimitrija u Sušici i zatražio od nadležnih organa da hitno pronađu počinioce napada na imovinu Srpske pravoslavne crkve.

"Ovo nije prvi put da se ova crkva obija, a da počinioci ne budu pronađeni i da se ne učini ništa više od uviđaja i konstatovanja zatečenog stanja," istakao je Kostić, dodajući:

"Zato je krajnje vreme da se stane na put onima koji unose nemir među stanovništvom opštine Gračanica i narušavaju bezbednost svih nas. Svetinje se moraju poštovati i nedopustivo je da se ovakve stvari ponavljaju."

Nepoznati počinioci obili su crkvu Svetog Dimitrija u Sušici i odneli kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu. Eparhija raško-prizrenska je slučaj prijavila policiji. Crkva Svetog Dimitrija u Sušici je od prošle godine drugi put na meti pljačkaša. Prvi put je opljačkana 13. februara prošle godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.