Obijena crkva Svetog Dimitrija u Sušici

Nepoznati počinioci obili su crkvu Svetog Dimitrija u Sušici i odneli kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu.

Član crkvenog odbora Nenad Krstić je danas oko 13 časova primetio da je prozor crkve Svetog Dimitrija polomljen i da je odneta kutija sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu. Ističe da nije poznato koliko je novca odneto, ali je pričinjena materijalna šteta.

Eparhija raško-prizrenska je slučaj prijavila policiji.

"Policija je nakon prijave sveštenika izvršila uviđaj. Ustanovili smo da su provalnici ušli kroz prozor i odneli kutiju sa novcem u kojoj je, porema proceni sveštenika, bilo oko 50 evra. Istraga je u toku," kazao je za RTV Kim komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Crkva Svetog Dimitrija u Sušici je od prošle godine drugi put na meti pljačkaša. Prvi put je opljačkana 13. februara prošle godine.

Predstavnici crkvenog odbora kažu da je tom prilikom bilo i krvi po crkvi, da je i tad policija izvršila uviđaj, ali da nema podataka šta se tačno dogodilo.

Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, kaže da predstavnici crkvenog odbora nisu ni tražili povratne informacije kada je taj slučaj u pitanju.

Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.