Osnovni sud u Mitrovici: Pritvor osumnjičenima za distribuciju narkotika

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici zatražilo je od Osnovnog suda u Mitrovici određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenima L.B., A.B., i B.H. iz Mitrovice zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela „neovlašćena kupovina, posedovanje, stavljanje u promet i prodaja opojnih droga i psihotropskih supstanci“ i „neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“, saopštilo je juče ovo tužilaštvo.

Prema zahtevu tužilaštva koji je podnet sudu postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenih zajedno sa G.B. 20. jula ove godine bez odobrenja prevozili narkotičku supstancu u svrhu prodaje i distribucije.

Osumnjičeni su, nakon što ih je zaustavila policija, pokušali da uklone narkotike iz vozila u cilju prikrivanja dokaza. Ipak, policija je pronašla određenu količinu marihuane u iznosu od 64,37 grama.

Pri pretresu su pronađeni i jedan pištolj i šaržer sa metkovima za koji osumnjičeni nisu imali odgovarajuću dozvolu.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mitrovici je usvojio predlog Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Trojici osumnjičenih je određen jednomesečni pritvor, dok je osumnjičeni G.B., koji je inicijalno pobegao sa lica mesta uhapšen po nalogu tužioca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.