Osmani primila akreditive novog ambasadora Švedske

Kosovska predsednica Vjosa Osmani primila je danas akreditivna pisma novog ambasadora Švedske u Prištini, Jonasa Vesterlunda.

Na sastanku je, kako se u saopštenju kabineta Osmani navodi, ona je izrazila uverenje da će se pozitivni pomaci u bilateralnim odnosima Kosova i Švedske nastaviti i tokom mandata ambasadora Vesterlunda, te zatražila da se podrška Švedske nastavi, posebno po pitanju vizne liberalizacije.

Razgovarali su i o aktuelnim političkim dešavanjima, a Osmani je i ovom prilikom kazala da je „Kosovo konstruktivna strana u dijalogu koji treba da bude usmeren na međusobno priznanje“, kao i da su odluke kosovskih institucija u skladu sa briselskim sporazumima o slobodi kretanja.

Pored toga, ambasador i kosovska predsednica razgovarali su o proširenju odnosa u oblasti spoljne politike, vladavine prava, rodnoj ravnopravnosti, zaštiti životne sredine i jačanju demokratije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.