Osmani u Njujorku sa kraljem Jordana, očekuje razgovore sa svetskim liderima

FOTO: Tviter nalog Vjosa Osmani

Vest je ažurirana

KoSSev: Osmani je tokom dana stigla u SAD, i već započela sa prvim sastancima.

„Radujem se susretu sa kolegama liderima iz drugih nacija kako bismo ponovili našu posvećenost produbljivanju bilateralne i multilateralne saradnje u cilju prevazilaženja hitnih globalnih izazova i jačanja međunarodnog položaja“, navela je pre nego da se susretne i sa kraljom Jordana.

„Drago mi je što sam upoznala Njegovo Veličanstvo kralja Abdulaha II i razgovarali o našim bilateralnim odnosima sa Jordanom i nedavnim globalnim dešavanjima. Izrazili smo spremnost za produbljivanje saradnje između naših zemalja i zajednički rad na rešavanju zajedničkih izazova“, napisala je ona.

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Njujork gde će održati sastanke sa svetskim liderima i međunarodnim organizacijama u okviru 78. zasedanja Skupštine Ujedinjenih Nacija.

Kancelarija Predsedništva saopštila je da je Osmani pozvana da učestvuje na zvaničnom prijemu koji organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden, kao i na specijalnom prijemu, koji organizuje prva dama SAD Džil Bajden..

„Predsednica će tokom ove posete u susretima sa svojim kolegama govoriti o najnovijim dešavanjima na Kosovu, kao i o ciljevima Kosova za uspostavljanje odnosa sa državama članicama UN i članstvo u međunarodnim organizacijama. Ona će takođe učestvovati u brojnim aktivnostima i diskusijama koje organizuju zemlje saveznice“, navodi se u saopštenju Predsedništva.

Osim sastanaka, navodi se da će Osmani voditi razgovore na nekim od najprestižnijih univerziteta i institucija u SAD.

Na dnevnom redu Osmani biće i niz zajedničkih aktivnosti sa albanskom dijasporom u Americi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.