Vučić Zemanov sat sa svoje ruke u kolevku prvog srpskog deteta koje se rodi na Kosovu u 2024.

Pošto bude u skladu sa (novim) zakonom otkupio sat koji je 2019. godine dobio od svog kolege i dragog prijatelja, bivšeg češkog predsednika Miloša Zemana, predsednik Srbije će istim poklonom darivati prvo srpsko dete koje se bude rodilo na Kosovu u Novoj 2024. godini.

Iako je sat muški, o kojem već danima preko društvenih mreža kruže informacije da košta od 58,000, do pola miliona evra, predsednik Srbije će darivati prvo dete koje se rodi, bez obzira na to da li se radi o dečaku ili devojčici. Važno je da bude srpsko, jer oni drugi, kaže, ne priznaju Srbiju.

Sat nije marke Patek Filip, kako se to navodi na pojedinim objavama, već je češke proizvodnje, i uredno je prijavljen državi, koja je procenila njegovu vrednost na hiljadu evra.

Sat mu stoga nije drag zbog novčane vrednosti, već je predsedniku posebno drag, jer ima sentimentalnu vrednost za predsednika Srbije.

„To sam dobio od čoveka koji je prvi zvaničnik NATO zemlje koji se izvinio Srbiji, ne za civilne žrtve, nego zato što je provedena agresija protiv Srbije“, kazao je večeras Aleksandar Vučić u Hit Tvitu.

Na poleđini ima i posebnu posvetu češkog – srpskom predsedniku.

Sat će na predsednikovoj ruci kucati još nešto više od tri meseca pre nego zakuca kod prve srpske bebe na Kosovu.

Upravo je jedna slika bebe i predsednika u Nišu bila povod za ujdurmu preko društvenih mreža, da se osim zagrljaja bebe, pre svega primeti sat, koji je opisan kao skupocena „čuka“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.